пруга

Во пожар изгореа 1.000 прагови од пругата Велес-Битола, возовите не сообраќаат

Инаку, железничкиот сообраќај меѓу Скопје и Битола е во прекин од саботата, кога во пожарите што го зафатија Пелагонискиот регион изгореа на неколку локации дрвени прагови од пругата. Превозот беше прекинат откако се појави пожарот во делот на пругата меѓу Богомила и Прилеп, а претходно имаше пожар и на пругата меѓу Прилеп и Битола

Прочитајте повеќе

цук пожари

Во изминатото деноноќие регистрирани 22 пожари на отворено, осум сè уште се активни

Вкупно 22 пожари на отворено биле евидентирани во последното деноноќие, а од нив утрово се …