Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 19 до 25 јануари 2021 година, како и вкупни бројки на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 19 до 25 јануари 2021 година, во општина Прилеп имало 54 нови случаи на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 8 лица;
  • Бројот на активни случаи изнесува 212; 21 лице се наоѓа на болничко, 175 на домашно лекување, а 16 се лекуваат во дневната болница;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 163 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 4.522;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 233 лицa.