Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 10 до 16 мај 2021 година, како и вкупен број на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 10 до 16 мај 2021 година, во општина Прилеп имало 21 нов случај на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 3 лица;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 160; на болничко лекување се наоѓа 21 лице, од кои 17 се на кислородна поддршка; во дневната болница се лекуваат 23 пациенти;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 8.264;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 414 лицa.