(Галерија) Во Прилеп се одржа Државното првенство во џудо за сениори во мешан состав и за ветерани

(Галерија) Во Прилеп се одржа Државното првенство во џудо за сениори во мешан состав и за ветерани

На екипното Државното првенство за сениори во мешан состав 2022 година кое се одржа во Прилеп, учество зедоа 5 екипи: ЏК Сеишин од Прилеп, ЏК Дрим од Струга, ЏК Ипон од Скопје, ЏК Кожувчанка од Кавадарции ЏК Работнички од Скопје.

На првенството, првото место му припадна на ЏК Ипон, второто на ЏК Сеишин, а третопласирана беше екипата на ЏК Дрим.

На Државното првенство, пак за ветерани кое се одржа веднаш после завршеувањето на натпреварите во мешан состав, со златни медали се закитија 14-мина ветерани:

М9/-66кг Здравески Киро

М9/-81кг Спиркоски Маке

М6/-90кг Стојановиќ Миодраг

М6/-100кг Ангелов Методија

М5/-100кг Рајков Ромео

М4/-100кг Мицкоски Горан

М5/-73кг Димоски Сашо

М4/+100кг Ристески Мартин

М5/-66кг Стојановиќ Дејан

М3/-100кг Кочески Златко

М2/-81кг Божиновски Никола

М2/+100кг Божиноски Јове

М3/+100кг Јошески Дарко

Ф2/70кг Лазарова Јованка

Сите борби поминаа во најдобар ред, во позитивен спортски дух и без повреди на натпреварувачите.

Прочитајте повеќе

Богородица пожар

Затворен граничниот премин Богородица поради пожар, се преземаат мерки за гасење на пожарот

Се преземаат интензивни мерки за гасење на пожарот. Апел до сите граѓани да не се …