пари пензии плати

Во вторник започнува исплатата на декемвриските пензии

На предлог на Министерството за труд и социјална политика, Владата ја усвои Информацијата за исплата на пензиите за месец декември 2022 година и го задолжи Фондот за пензиското и инвалидското осигурување, најдоцна до 26.12.2022 година, да ги достави податоците за пензиите до деловните банки.

Готовинската исплата на пензиите ќе се изврши во четири групи, според висината на пензијата и тоа:

– За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата ќе се изврши во вторник, 27.12.2022 година;

– За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата ќе се изврши во среда, 28.12.2022 година;

– За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата ќе се изврши во четврток, 29.12.2022 година и

– За пензии со висина над 18.001 денари, исплатата ќе се изврши во петок, 30.12.2022 година.

Прочитајте повеќе

Спасовски: Предлогот за Влада е без план во економијата и стратешките цели

Спасовски: Предлогот за Влада е без план во економијата и стратешките цели

Од она што денеска беше соопштено во јавноста при поднесувањето на предлогот за работа и …