Навални

Во затвор пронајден мртов Навални, најгласниот критичар на Владимир Путин

Затворската служба во областа Јамало-Ненец соопшти дека тој, по денешна прошетка, „се чувствувал лошо“ и „речиси веднаш ја изгубил свеста“. Навални, кој важеше за најгласен критичар на Путин, отслужуваше затворска казна за прекршоци кои нашироко се сметаат за политички мотивирани

Прочитајте повеќе

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Светските лидери го осудија големиот ирански напад врз Израел, а многу Иранци се загрижени дека …