Војна во Газа: Израел изврши рација во болницата Ал-Шифа

Војна во Газа: Израел изврши рација во болницата Ал-Шифа

Израелските воени сили соопштија дека поседуваат информации кои укажуваат дека болницата како прибежиште ја користеле „терористи на Хамас“. При операцијата дошло до размена на оган со палестинските милитанти.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …