Зошто толку малку Германци живеат во свои четири ѕида?

Зошто толку малку Германци живеат во свои четири ѕида?

Во ниту една земја на ЕУ нема толку малку сопственици на свои четири ѕида како во Германија. Многумина веруваат дека тоа е поради високите трошоци за изградба во оваа земја. Но, има и историски причини.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …