Вжештување на увезените идеолошки судири засилени преку напливот на дезинформации

„Меѓукултурните војни“ станаа доминантна тема во политичкиот дискурс во САД. И двете страни се обидуваат да ја претстават својата вистина и својот поглед на светот како единствено исправно, додека „тие, другите“ се силата на злото, која сака да го уништи човештвото. Ваквите увезени идеолошки судири со сета своја нетрпеливост кон противникот пристигнаа и кај нас

Прочитајте повеќе

Гир и европските амбасадори во посета за поддршка на Фондација Метаморфозис

Проверувачите на факти играат витална улога во заштитата на демократијата и во обезбедувањето пристап на …