Законот за амнестија оди во Собрание – ослободување за казна затвор до 6 месеци, нема амнестија за тешките дела

Законот за амнестија оди во Собрание – ослободување за казна затвор до 6 месеци, нема амнестија за тешките дела

Познавачите на состојбите реагираа во однос на донесувањето на овој закон, особено поради фактот што намалувањето на казните или ослободувањето на осудениците нема да ги промени условите во затворите

Прочитајте повеќе

Културна револуција и авторска уметност - започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Културна револуција и авторска уметност – започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Новата национална установа Манифестација „Денови на Смилевскиот конгрес“ преку неофицијална програма започна со славење на …