Заматена водата од прилепскиот водовод, се препорачува нејзино превривање

Поради енормно зголемената издашност на изворот „Студенчица“, во водоводната мрежа во градот има промена на притисокот, заради што доаѓа до заматување на водата во одредени делови од градот.

Заради превентивни причини, од ЈКП „Водовод и канализација“ Прилеп им препорачуваат на граѓаните, доколку забележат заматување на водата, пред нејзиното конзумирање да ја превриваат 10 минути.

Од јавното комунално претпријатие велат дека од сабота се очекува нормализирање на состојбата.

Прочитајте повеќе

Фондацијата Метаморфозис со конкурс за годишна награда „Илија Жупаноски“ за справување со дезинформации

Ќе бидат доделени две годишни награди во две категории: Најдобар новинарски труд, односно стручен труд …