Започна лидерската средба, следува одлука за одложување на изборите?

Започна лидерската средба, следува одлука за одложување на изборите?

Во Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, во тек е лидерска средба, на која присуствуваат претседатели и претставници нa парламентарните политички партии од власта и од опозицијата, кои на последните парламентарни избори освоија пратенички мандати со самостојни листи.

Главна тема за која ќе расправаат лидерите на политичките партии, е извесното одлагање на предвремените парламентарни избори закажани за 12 април.

Прочитајте повеќе

Новите министри седнуваат во фотелјите, Мицкоски ја презеде премиерската функција

Новите министри седнуваат во фотелјите, Мицкоски ја презеде премиерската функција

Игор Филков ја презеде функцијата министер за правда, Муцунски ќе патува за Луксембург, додека премиерот …