Летно сметање

Започнува летно сметање на времето

Летното сметање на времето во 2020 година започнува на 29 март во 02 часот и 00 минути, така што со поместување за еден час нанапред времето во 02 часот и 00 минути се смета како 03 часот и 00 минути.

Одлуката за денот и моментот на воведувањето и денот и моментот на завршувањето на летното сметање на времето во 2020 година е објавена во „Службен весник на Република Северна Македонија„ број 77” од 26.03.2020 година.

Прочитајте повеќе

Да се скратат часовите поради топлото време, препорачува МОН

Да се скратат часовите поради топлото време, препорачува МОН

Одлуката на надлежните следува откако родители реагираа на социјалните мрежи и негодуваа децата да бидат …