„Заштитата на еврејскиот живот е граѓанска должност“

Масовен емотивен собир во Берлин: илјадници луѓе заземаа став против антисемитиззмот и искажаа солидарност со Израел. Германскиот претседател Штајнмајер порача: заштитата на еврејскиот живот е „граѓанска должност”.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Повеќе од милион луѓе во 2023 година барале азил во Европа

Во бројките на Агенцијата за азил на Европската комисија не се вклучени 4,4 милиони Украинци …