Затворена манифестацијата „Десет дена Крушевска Република“

Со спуштање на бајракот и почесна стрелба, синоќа официјално беше затворена Манифестацијата НКС „Десет дена Крушевска Република“.
„Изминатите 10 дена имавме богата програма, опфативме повеќе културни области и привлековме многу туристи. Достоинствено го одбележавме Илинден, а и покрај тоа што Манифестацијата понуди забава, се вративме назад да ја доживееме историјата. Се заблагодарувам на сите што присуствуваа во Крушево“, изјави градоначалникот на општина Крушево, Томе Христоски.

Прочитајте повеќе

Вакцини

Дали на Македонија и се заканува и епидемија на морбили?

Големиот процент на невакцинирани деца ја враќа опасноста од ширење на заразни болести. СЗО предупредува …