ЗНМ и ССНМ апелираат за помош на новинарот Саше Димовски

ЗНМ и ССНМ апелираат за помош на новинарот Саше Димовски

Здружението на новинарите на македонија (ЗНМ) и Синдикатот на новинари и медиумски работници (ССНМ) упатија апел за помош на новинарот Саше Димовски.

На Димовски му е ампутирана ногата, а за да му се помогне повторно да прооди потребни се пари за протези и за рехабилитација.

Донациите може да се уплатат на следниве сметки за донации:

Денарска: 250101000288259
Девизна: 1408000644660
SWIFT: INSBMK22
IBAN 07250780006446692
Шпаркасе банка Македонија

Исто така, посетителите на 13-Ноемврискиот хуманитарен базар ќе имаат можност во недела во Броз кафе од 12 часот да донираат за Димовски, а и за други наши сограѓани.

Прочитајте повеќе

МТФ „Војдан Чернодрински“:„Црна дупка“ на театарот „Антон Панов“ од Струмица најдобра претстава, седум награди за „Иванов“ на МНТ

МТФ „Војдан Чернодрински“:„Црна дупка“ на театарот „Антон Панов“ од Струмица најдобра претстава, седум награди за „Иванов“ на МНТ

Претставата „Црна дупка“ во режија на Љупчо Ѓоргиевски на Театарот „Антон Панов“ од Струмица ја …