Зошто е важен самитот во Скопје за иднината на ОБСЕ

Поради противењето на Русија, ОБСЕ досега не можеше да избере претседавач за следната, 2024, година. Компромисот сега е на повидок, но клучно за негово спроведување е доаѓањето на Сергеј Лавров во Скопје.

Прочитајте повеќе

Владата донесе одлука за приоритетно издавање на патни документи за сите професионални возачи

Овозможуваме непречен меѓународен транспорт и побрзо издавање на патни исправи за домашните транспортери, истакна министерот …