Зошто Германија е воздржана за прекин на огнот во Газа

Германија двапати беше воздржана во Генералното собрание на ОН кога стануваше збор за прекин на огнот на Блискиот Исток. Ова предизвика иритација низ целиот свет.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Од француски воз била украдена торба со безбедносни планови за Олимпијадата во Париз

Инженерот кажал дека неговиот службен компјутер и двата USB-стикови содржеле чувствителни податоци во врска со …