12-то издание на ликовната колонија „Дрен“

Започна годинешното 12-то по ред издание на ликовната колонија „Дрен“, што ЦК „Марко Цепенков“ ја реализира со поддршка на Министерството за култура.

Заради пандемијата од корона вирусот, уметниците – учесници на колонијата ќе творат во сопствените ателјеа.  Со тоа, практично, 12 колонија Дрен ќе се реализира на физичка дистанца. Платната и боите веќе се доставени до уметниците, а делата кои што ќе бидат насликани, ќе бидат претставени на изложба во ликовната галерија.

На годинешната ликовна колонија „Дрен“ учество ќе земат 13 уметници.

Прочитајте повеќе

Автобус јавен превоз

Сојузот на средношколци со иницијатива до Уставниот суд за бесплатниот јавен превоз

Лука Павиќевиќ, претседател на Сојузот на средношколци рече дека сегашните одредби се косат со членовите …