30 милиони денари од државниот буџет за реконструкција на спортската сала „Работнички“ во Скопје

На последната седница на Владата беше донесена Одлука за прераспределба на средства од Буџетот на Република Северна Македонија за 2023 година, конкретно од Агенцијата за млади и спорт кон Општина Центар.

Станува збор за 30.000.000 денари, што согласно владината одлука, се наменети за реконструкција на спортска сала „Работнички“ – Градски парк, општина Центар, во Скопје.

Задолжена е Агенцијата за млади и спорт, средствата да ги префрли на посебна наменска сметка на Општина Центар.

Согласно владината одлука, прераспределените средства кон Општина Центар се исклучиво за намената за којашто се доделени, односно за реконструкција на спортска сала „Работнички“ – Градски парк, општина Центар.

Прочитајте повеќе

Џудо федерацијата ги прогласи најуспешните клубови и натпреварувачи за 2023 година

Во организација на Џудо федерацијата на Македонија, вчера во Прилеп се одржа свечена церемонија за …