ЦРТА: Изборните резултати во Белград во голема мера потекнуваат од нелегален изборен инженеринг

ЦРТА: Изборните резултати во Белград во голема мера потекнуваат од нелегален изборен инженеринг

Набљудувачите на ЦРТА идентификуваа случаи на организиран превоз на гласачи, надгледувано гласање, можна манипулација со идентитетот на гласачите на 71 избирачко место или 14 отсто од избирачките места во Белград, особено во Чукарица (10), Нови Белград (9), Врачар (7), Вождовац (7), и Земун (7)

Прочитајте повеќе

Парламентарни избори во Хрватска како вовед во „суперизборната година“

Парламентарни избори во Хрватска како вовед во „суперизборната година“

Во Хрватска денеска (17 април) се одржуваат редовни парламентарни избори на кои право на глас …