Барања за информации од јавен карактер: Отсуствува внатрешна процедура за одговор кај институциите

Барања за информации од јавен карактер: Отсуствува внатрешна процедура за одговор кај институциите

Данче Даниловска-Бајдевска од Фондацијата Метаморфозис вели дека остварувањето на правото на слободен пристап до информации претходи на остварување на други права на граѓаните, а во реалноста дел од институциите чекаат и до максималниот рок од 20 дена за да одговорат на барањата или на истите воопшто не одговараат

Прочитајте повеќе

Културна револуција и авторска уметност - започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Културна револуција и авторска уметност – започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Новата национална установа Манифестација „Денови на Смилевскиот конгрес“ преку неофицијална програма започна со славење на …