60 години „жешка линија“ меѓу САД и Русија

60 години „жешка линија“ меѓу САД и Русија

По Кубанската криза, во 1963 година воспоставена е директна врска меѓу Москва и Вашингтон, со цел побрза комуникација и преговори. Постои ли сѐ уште? И како денес воопшто комуницираат САД и Русија?

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Над 10 загинати во пожарите во Турција

Над 10 загинати во пожарите во Турција

Во пожар што избувна во посевите и се прошири низ населбите во југоисточна Турција во …