Повеќе од 1.300 училишта се уништени од почетокот на руската инвазија врз Украина

Повеќе од 1.300 училишта се уништени од почетокот на руската инвазија врз Украина

Повеќе од половина од децата чии семејства побегнале од воениот конфликт во седум земји, не се запишани во тамошното национално образование, а причина за тоа се јазичните бариери и преоптоварените образовни системи  

Прочитајте повеќе

„Мајорка не е на продажба“ - протести против туристите

„Мајорка не е на продажба“ – протести против туристите

Локалното население во повеќе места во Шпанија се чувствува сѐ повеќе преплавено од туристите. Масовниот …