Како балканските гангстери станаа кралеви на кокаинот

Како балканските гангстери станаа кралеви на кокаинот

Слободан Костовски, Бранислав Паневски, Александар Нешиќ… се само дел од балканските гангстери уапсени поради шверц на стотици тони кокаин. Агенцијата Ројтерс го истражува криминалното царство на балканската мафија.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе пополнува дупки во локалните буџети

Владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе пополнува дупки во локалните буџети

Милијарда евра за четири години, односно 250 милиони евра годишно од државната каса ќе добијат …