Академик Живко Попов е нов претседател на МАНУ

На денешната седница беше формиран новиот состав на Претседателство на МАНУ за периодот од 2024 до 2027 година

Прочитајте повеќе

Вакцини

Дали на Македонија и се заканува и епидемија на морбили?

Големиот процент на невакцинирани деца ја враќа опасноста од ширење на заразни болести. СЗО предупредува …