Aмбулантите се полнат со заболени од овчи сипаници

Aмбулантите се полнат со заболени од овчи сипаници

Овчи сипаници, ентероколитиси и пертусис се трите најчесто пријавувани акутни заразни заболувања во февруари.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Административци не сакаат да спроведуваат избори, сакаат да празнуваат

Административци не сакаат да спроведуваат избори, сакаат да празнуваат

Реална потреба или празниците и распустот ги натераа административците да се повлекуваат од членството во …