Автопатот Кичево – Охрид затрупан во свлечишта, ни по една деценија не се гледа крајот

Со анекс на Договорот рокот за изградба најнапред беше продолжен до 30 јуни 2021, а потоа рокот беше повторно пролонгиран за уште две години, односно до крајот на 2023 година. Сега пред автопатот се испречија и 13 нови свлечишта за кои допрва ќе се бара решение

Извор: МЕТА

Прочитајте повеќе

Средба Битиќи – Смит: Обединетото Кралство и Северна Македонија имаат одлични економски односи и голем потенцијал за развој

Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи …