Белград-Загреб: шпионски игри во предизборен период

Протерувањето на хрватските и српските дипломати е обновување на кризата во односите меѓу двете земји, оценуваат соговорниците на ДВ, кои посочуваат дека тоа очигледно се случува во функција на предизборната кампања.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Владата ќе бара решение за подмирување на трошоците за лекување на 18-годишниот Леонид Индов

Владата на синоќешната седница го разгледа случајот на Леонид Индов, за што детално информираше министерот …