газа

Блиски Исток: Страв од голема војна

Конфликтот меѓу Хамас и Израел би можел да прерасне во сѐопфатна регионална војна. Западните влади се обидуваат да го спречат тоа.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Одбележан Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

Во рамки на одбележувањето на овој ден, во Институтот за македонски јазик ќе бидат презентирани …