Борбата на родителите на деца со аутизам е секојдневна и тешка

Борбата на родителите на деца со аутизам е секојдневна и тешка

Не драги мои, не е размазено и невоспитано детето. Аутистично е. Лицата со аутизам во Македонија немаат регистар, односно државата не знае колку семејства со заби гризаат за нашите деца да бидат видени и чуени, сведочи мајка на дете со аутизам

Прочитајте повеќе

Филипче-Пендаровски

Пендаровски за Филипче: Многу човечки животи се спасени заради неговите интервенции

„Многу човечки животи се спасени заради неговите интервенции, неговите дијагнози, неговите операции. Просто кажано, станува …