Цитат на Хенри Кисинџер поврзан со настаните во Виетнам, атрибуиран на Махатма Ганди

Цитатот е од ноември 1968 година, откако Ричард Никсон е избран на претседател на САД, а Кисинџер го вели ова како укажување – совет за администрацијата на Никсон  во контекст на справување со лидерот на пучот во Јужен Виетнам

Прочитајте повеќе

Три бебиња жртви на рускиот напад со дрон во Одеса, прогласен е ден на жалост

Андриј Костин, генерален обвинител на Украина истакна дека во близина нема воен објект, нарекувајќи го …