Давос 2024: Газа, Украина, вештачката интелигенција во фокус

Давос 2024: Газа, Украина, вештачката интелигенција во фокус

Светскиот економски форум се одржува во контекст на војните на Блискиот Исток и во Украина, револуција на вештачката интелигенција и грижи поради лажни информации околу изборите во ЕУ, САД и Индија, климатски промени…

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Кети Стевананџија: Реконструирано „крушевското џаде“, Владата на СДСМ прави за Прилеп повеќе отолку градоначалникот Јовчески

Кети Стевананџија: Реконструирано „крушевското џаде“, Владата на СДСМ прави за Прилеп повеќе отолку градоначалникот Јовчески

Прес-конференција на Кети Стевананџија, член на Извршниот одбор на СДСМ – Прилеп Почитувани, Владата предводена …