Интегрираното македонско парче од европското небо и одговорноста за него

Интегрираното македонско парче од европското небо и одговорноста за него

И сега доаѓаме до во последно време најчесто споменуваниот Евроконтрол – Европската организација за безбедност на воздухопловната навигација. Евроконтрол е посебна меѓународна организација основана уште во 1963 година со најопшта цел да се воспостави еднообразен европски систем за управување со воздушниот сообраќај, пишува Малинка Ристевска Јорданова

Прочитајте повеќе

цук пожари

Во изминатото деноноќие регистрирани 22 пожари на отворено, осум сè уште се активни

Вкупно 22 пожари на отворено биле евидентирани во последното деноноќие, а од нив утрово се …