Денеска и календарски почнува зимата

Денеска и календарски почнува зимата

Денеска во 11 часот и 2 минути, во земјава и на северната хемисфера на Земјата, календарски почнува зимата. На почетокот на зимата денот е најкраток, а ноќта најдолга.

Во нашата земја најкраткиот ден ќе трае 9 часа и 7 минути, додека пак ноќта, 21 наспроти 22 декември, ќе биде најдолга и ќе трае 14 часа и 53 минути.

Зимата ќе трае до 20 март 2021 година, до 10 часот и 37 минути, кога на северната хемисфера настапува пролетта, а на јужната есента.

Прочитајте повеќе

Ќе го урнат ли Мицкоски и Мицотакис Преспанскиот договор

Ќе го урнат ли Мицкоски и Мицотакис Преспанскиот договор

Добра волја за пошироко толкување на Преспанскиот договор нема ниту партијата која ќе го предводи …