пензионери пензии

Денеска започнува исплатата на декемвриските пензии

Во сите деловни банки денеска започнува готовинската исплата на пензиите во четири групи, според висината на пензијата:

  • За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата ќе се изврши во вторник, 27.12.2022 година;
  • За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата ќе се изврши во среда, 28.12.2022 година;
  • За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата ќе се изврши во четврток, 29.12.2022 година и
  • За пензии со висина над 18.001 денари, исплатата ќе се изврши во петок, 30.12.2022 година.

Прочитајте повеќе

Со ваква младина, секоја држава се плаши за својата иднина

Со ваква младина, секоја држава се плаши за својата иднина

Пишува: Сотир Габелоски Се’ оди надолу за младите ширум Европа: благосостојба, среќа, права… Затоа десницата …