Државните електрани

Државните електрани вчера произведоа 11.662 MWh струја

АД ЕСМ на 11.11.2022 година произведе 11.662 MWh електрична енергија.
Во Термоелектраните произведени се 7.605 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.057 MWh.
Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 2.400 MWh електрична енергија.

Државните електрани

Прочитајте повеќе

Вицепремиерката Грковска им ги додели дипломите на најдобрите студенти од ФИНКИ

Вицепремиерката Грковска им ги додели дипломите на најдобрите студенти од ФИНКИ

Заменичката на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжена за политики за добро владеење, …