Дури 80 отсто од лекарите во земјава биле изложени на насилство на работното место

Дури 80 отсто од лекарите во земјава биле изложени на насилство на работното место

Минатата година беа направени измени на Кривичниот законик, со што насилството врз здравствен работник при вршење на професионални работни задачи е насилство кон службено лице и е кривично дело за кое е предвидена казна затвор

Прочитајте повеќе

Полициска акција во затворот Идризово

Полициска акција во затворот Идризово

Во најголемиот затвор ,,Идризово” во Скопје, денеска биле извршени претреси. Од обвинителството ја потврдуваат акцијата, …