ЕЕА: Климатските ризици ја загрозуваат безбедноста на храната, екосистемите, водните ресурси, здравјето на луѓето

ЕЕА: Климатските ризици ја загрозуваат безбедноста на храната, екосистемите, водните ресурси, здравјето на луѓето

Екстремните горештини, сушата, шумските пожари и поплавите што ги доживеавме во последниве години во Европа ќе се влошат, вклучително и во оптимистичкото сценарио за затоплување на климата и ќе влијаат на животните услови на целиот континент, се наведува во извештајот на Европската агенција за животна средина

Прочитајте повеќе

ОБСЕ: Донесувањето на изборниот закон на РС е противуставно

ОБСЕ: Донесувањето на изборниот закон на РС е противуставно

Воспоставувањето на паралелни структури кои ја поткопуваат севкупната безбедност и стабилност на земјата се против …