Ерупција на Исланд: Лавата уништува куќи во Гриндавик

Ерупција на Исланд: Лавата уништува куќи во Гриндавик

По вторпат за четири недели, еруптира вулкан на Исланд. Овојпат ситуацијата е подраматична со оглед дека лавата го зафати и градот Гриндавик каде горат куќи. Населението беше навреме евакуирано.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Трамп пред суд: Прв кривичен процес против екс-претседател

Трамп пред суд: Прв кривичен процес против екс-претседател

За првпат во американската историја денеска почнува кривичен судски процес против еден поранешен американски претседател. …