Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот

Не ми се допаѓа тоа што дизелот ќе поскапи за 3-4 денари. И не само тоа, не ми се допаѓа покачување на цената на било кој производ. Не сум економист, ама знам дека буџетот од некаде мора да се полни. Меѓу другото и за да ја плаќаме партиската армија од 180.000 административци и наследените неисплатени налудничави проекти на арамиската дружина. Дека ништо во животот не е џабе и дека сметката еден ден ќе дојди за наплата, требаше да му ја мислиме тогаш кога 11 година ги гласавме и коси корневме од среќа оти Аце и Филип ни ги тупосаа од двете страни на Вардар. Сега е малку доцна за каење…
А ако не, да си ги вратиме ние назад Грујо и компанија? Кредитче за плати, друго за пензии, трето за споменици, а цените на производите, привидно, непроменети.
А бе стварно, шо ни требаше ваков луксуз да ја менуваме власта???

Прочитајте повеќе

Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот