Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот

Директорот на Фондот за здравство обвинува дека некој, со конкретно име и презиме, со години увезувал фалсификувани лекови и свесно труел стотици илјади граѓани. Освен што е криминал, тоа е злосторство против човештвото од највисоки размери. Бидејќи оваа информација Дончев ја имал од поодамна, прашањето е кој и зошто досега молчел: јавното обвинителство или директорот на Фондот?

Колку за потсетување: секое прикривање на докази или непостапување по добиени информации за сторено кривично дело, исто така е кривично дело!

Прочитајте повеќе

Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот