Фејсбук статус на денот

Најдобрите статуси од Фејсбук

Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот

Не само што Јаким Неделков бил жив, туку денеска дојде во Прилеп “да ги брани“ работничките права на наставниците и воспитувачките на кои на 31.12.2017 им завршија договорите за работа. И добро што се сети дека треба да сработи нешто и да ја оправда високата плата која ја зема како …

Прочитајте повеќе »

Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот

Во Словачка, после неодамнешното убиство на новинар, еден министер поднесе оставка а премиерот понуди да го направи истото. Во Македонија, после убиството на Мартин Нешковски од страна на партиски егзекутори на ДПМНЕ, тогашната министерка Јанкуловска рече дека многу се нервира оти убиството не можело да се скрие, а нејзиниот шеф …

Прочитајте повеќе »

Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот

По којзнае кој пат, Грујо докажа дека е лош актер и прочитан манипулатор. Цели 9 години со Ахмети беа “газ и гаќи“. Грујо беше тој кој го именуваше Џафери за министер за одбрана. Грујо беше претседателот на партијата чии пратеници изгласаа амнестија за Хашките случаи. И сега кога е потенцијален …

Прочитајте повеќе »

Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот

Синодот на МПЦ-ОА оценил дека СПЦ покажувала “хегемонистички аспирации и националистички претензии врз суверенитетот и независноста на Република Македонија“. Сериозно ова? Дедо Стефан уште не разбрал колкумина “хегемонисти“ му седат во Синодот?

Прочитајте повеќе »

Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот

Ако пописот на населението се прави според бројот на издадени партиски членски книшки, ќе испадни дека Македонија има 7 милиони жители. Ако пак дијаспората ја пребројува Тодор Петров, одма допишете плус 3 милиони. Цела даЕ11!

Прочитајте повеќе »

Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот

Жената е… жената е … Бело маче годиначе, речна слатка тресопатка, вита ива миризлива, мека трева што подгрева, боцкав венец крај кладенец, мрава, сешто што преправа, кревко птиче назимниче, тивка соба во злодоба, прва љуба до прељуба, свила што се распостила, лето в сенка засолнето, глина полна сончевина, утро в …

Прочитајте повеќе »

Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот

Македонија влегува во “портокалова“ фаза – утре е 8.Март! Име, НАТО, ЕУ, сиромаштија… на утрешен, сѐ можи да почека. Оти не е заебанција, 8.Март е! И Земјата нека да престани да се врти, ама празникот мора да се слави. Како и секогаш, “достоинствено“ – со “сарми“ на главите, пилешко во …

Прочитајте повеќе »