Фон дер Лајен: Уставните измени се неопходен чекор за пристапување во ЕУ, секоја партија со своја одговорност

Фон дер Лајен: Уставните измени се неопходен чекор за пристапување во ЕУ, секоја партија со своја одговорност

Со нетрпение очекувам да се сретнеме таму. Еден ден, сигурна сум дека ќе ја пречекаме Северна Македонија со нејзиниот идентитет и со македонскиот јазик, рече Фон дер Лајен, додавајќи дека земјава постигнала многу и дека скрининг процесот се одвива беспрекорно

Прочитајте повеќе

Летово ќе биде пеколно, климатските промени си го наплатуваат данокот

Летово ќе биде пеколно, климатските промени си го наплатуваат данокот

Едни од најчестите индикатори на климатските промени се надминувањата на екстремните температурни вредности, а УХМР …