Форум на жени на СДСМ: Во недела заедно да маршираме на улиците на Прилеп, да го одбележиме Денот на жената

Повик за учество на осмомартовски марш во организација на Форум на жени на СДСМ

И оваа година да го одбележиме Меѓународниот ден на жената, борбено на улиците.

Солидарни и оваа година маршираме заедно за достоинствена работа, за живот ослободен од насилство и еднакви можности за секоја една!

Заедно да ја продолжиме долгогодишната борба за рамноправност на секое место и во секое време!

Ве повикуваме да марширате заедно со нас, затоа што само заедно сме посилни.

Во недела во 12 часот во Прилеп, се гледаме на марш!

Стартно место – Могила на непобедените.

Прочитајте повеќе

Влада

Уставните измени ќе ја кројат владината коалиција

Според Таравари, тенденција на Курти и Рама била заедничка листа на сите партии на Албанците, …