(Фото) 21 медал за џудистите на „Сеишин“ на Државните првенства за пионери/ки и сениори/ки

(Фото) 21 медал за џудистите на „Сеишин“ на Државните првенства за пионери/ки и сениори/ки

Вчера во Скопје се одржаа Државните првенства во џудо за пионери и пионерки, односно сениори и сениорки. На првенствата ЏК „Сеишин“- Прилеп зеде учество со 26 џудисти кои освоија 21 медал: 7 златни, 4 сребрени и 10 бронзени.

Резултати поединечно:

Пионери:

Немања Џагадуроски 1 место

Марко Ацески 2 место

Ратко Ацески 3 место

Марко Василески 3 место

 

Пионерки:

Јана Ангелевски 1 место

Софија Ѓорѓиеска 2 место

Теодора Илиоска 1 место

Тамара Илиоска 1 место

Андреа Кнежевски 3 место

Мила Здравеска 3 место

 

Сениорки:

Теодора Димеска 1 место

Теона Настоска 3 место

Кристина Мантароска 2 место

Елеонора Илиоска 3 место

Мартина Јанкоска 1 место

 

Сениори:

Никола Магдески 2 место

Михаил Димоски 3 место

Михаил Стојановски 3 место

Стефан Талески 3 место

Марио Цинцароски 3 место

Христијан Стојкоски 1 место

Од ЏК „Сеишин“ најавуваат дека нивните џудисти во следниот период продолжуваат со учество на меѓународни натпревари во Бугарија, Албанија и Србија.

Прочитајте повеќе

Венко Филипче

Д-р Филипче од Струмица: 30.000 денари просечна и 20.000 минимална пензија во следниот мандат (ВИДЕО)

„Секогаш е пријатен муабетот со пензионерите, затоа што тие се мудри, искусни и нивните совети …