(ФОТО ВЕСТ) Прилепските опозициски советници со прашања до градоначалникот Јовчески: Кој го „изеде“ бесплатниот оброк за учениците?

(ФОТО ВЕСТ) Прилепските опозициски советници со прашања до градоначалникот Јовчески: Кој го „изеде“ бесплатниот оброк за учениците?

На денешната 23 седница на Советот на општина Прилеп, советничката група на СДСМ и Коалицијата го потсетија градоначалникот Борче Јовчески на нереализираните изборни ветувања.

Притоа, од говорницата и со транспаренти му поставија и десетина прашања:

  • Кој го „изеде“ бесплатниот оброк за учениците?
  • 500 дена власт – НУЛА реализирани проекти
  • Кучиња скитници го „искасаа“ буџетот
  • Ладен асфалт и топла вода – изум на Борче Јовчески
  • Прилеп – лидер во градењето дивоградби
  • 500 дена градежна ДЕФАНЗИВА
  • Повисоки даноци за плати за партиските војници
  • Каде се парите за спортистите и за НВО?
  • Сексуално вознемирувани ученици, втор мандат за директорката

Прочитајте повеќе

цук пожари

Во изминатото деноноќие регистрирани 22 пожари на отворено, осум сè уште се активни

Вкупно 22 пожари на отворено биле евидентирани во последното деноноќие, а од нив утрово се …