Фрлање храна: Дали законски обврски за трговците се лекот?

Фрлање храна: Дали законски обврски за трговците се лекот?

Властите во регионот на Брисел сакаат да воведат законска обврска за големите супермаркети да ја донираат храната што нема да се продаде. Ова не е прв ваков случај во ЕУ. Дали концептот функционира?

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Запорожје нуклеарна централа

Украинско МНР: Русија е единствената држава во светот која се обидува да украде нуклеарна централа

Ги повикуваме нашите партнери да го зголемат притисокот врз државата агресор, вклучително санкциониот притисок во …