Мицкоски

СДСМ: Мицкоски е против ЕУ, проевропскиот блок нема да дозволи блокада на иднината

Соопштение за јавност на СДСМ

Христијан Мицкоски потврди дека е против ЕУ и сака да ја блокира европската иднина на земјата.
Мицкоски сака да ја влече земјата и народот уште 11 години надвор од ЕУ, во изолација.

Цел регион да напредува а Македонија да биде надвор од ЕУ, осамена и изолирана.

Членството во ЕУ не е политичка игра. Се работи за иднината на државата, за исполнување на стратешка цел и врвен национален интерес.

Проевропската коалиција предводена од СДСМ нема да подлегне на вакво неодговорно и недржавничко однесување на Мицкоски.

Нема да дозволиме граѓаните, нивната иднина, државата да се блокирани од ДПМНЕ.

Ќе се бориме за европска иднина и ќе победиме затоа што мнозинството македонски граѓани стојат зад членството во ЕУ.

Прочитајте повеќе

Со ваква младина, секоја држава се плаши за својата иднина

Со ваква младина, секоја држава се плаши за својата иднина

Пишува: Сотир Габелоски Се’ оди надолу за младите ширум Европа: благосостојба, среќа, права… Затоа десницата …