Германија го стега ременот – усвоена програма за штедење

Германија ќе мора да штеди во 2024 година: и покрај протестите, постепено се укинуваат субвенциите за дизелот за земјоделците, се воведуваат даноци за авионски билети и се заоструваат правилата за социјална помош.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Конфликтот во Газа пред Советот на ОН за човекови права

Во услови на влошување на условите во Газа, генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш го …